MuseumsFaskineMaskine

MuseumsFaskineMaskine er et langvarigt projekt som startede i Skærbæk 2019.

Den nyeste installation var i Lokale i sommeren 2022, hvor vi sammen med Kunsten.Nu holdt et seminar om genbrug i kunsten. Folk kom med særlige sten de havde fundet rundt omkring i byen, og de er nu en del af Museumsfaskinemaskinen og står i Skærbæk og lader op til næste kapitel

Museumsfaskine

Skærbæk lokalhistoriske museum havde indsamlet og fået foræret genstande fra lokal området gennem mange  mange år, og drevet museet selv. Siden blev tiderne dårlige og museet blev overdraget til Museum Sønderjylland. Efter nogle år måtte også de dreje nøglen om, men da genstandene nu var museumsgenstande skulle alt nu til Tønder for at opbevares på rigtig vis. Så da Skærbæk museum lukkede i 2016, forsvandt alle tingene ud af Skærbæk.

Inspireret af vadehavets faskiner (to rækker af pæle med kviste imellem, der tilbageholder organisk byggemateriale så der dannes nyt land) , og for at hente noget af det tabte hjem, kørte jeg til Tønder og fandt bag ved museum Sønderjylland, en bunke af tiloversblevne sager. For at forsøge at  holde på det kultur og kunst der er, det der tilflyder, eller aflejres har jeg lavet en art museumsfaskine af sagerne fra Tønder.  

Da jeg blev inviteret til udstillingen “Always Together - Mostly Happy”, i anledningen af 100 året for genforeningen, besluttede jeg mig for at lade faskinen vandre videre, og se om den kunne optage mere værdi, både i kulturel og faktisk forstand. Faskinen blev derfor til en Museumfaskinemaskine, og blev udstillet på Godsbanen i Århus og i Gänge Virtel i Hamburg. I hver sin udgave, og for hver gang med flere elementer fra det pågældende sted.

Nu står den så igen i Skærbæk, og venter på tilladelse til at blive til en permanent skulpturel bænk.

Der er foreløbig udgivet en lille publikation om projektet, The story of a pile and its range, og den får en fortsættelse.

Se tekstudgivelse om værket her